Comenzar :: Todos los artículos :: Añadir nuevo artículo :: Extended Search

Añadir nueva traducción

[Artículo original] Paranoid Metal Webzine: Nightwish - End of Innocence (2004-02-05) - Revistas

Source: Paranoid Metal Webzine
Author: Matjaž

Med daljšim odmorom pred novim studijskim albumom so Nightwish izdali svoj drugi DVD. Priljubljeni Finci s še bolj priljubljeno Tarjo so izgubili nedolžnost! Kdaj? Po albumu Oceanborn. Kako, zakaj, pa boste zvedeli v več kot dve uri dolgem dokumentarcu, ki je osrednji del DVDja. V njem nas idejni vodja finske senzacije, klaviaturist Tuomas Holopainen popelje na majhen otok v rojstnem mestu Kite in z bobnarjem Jukko Nevalainenom pripoveduje celotno zgodovino zasedbe od čistih začetkov dalje. Med Tuomasovo zelo čustveno in iskreno izpovedjo (izguba »nedolžnosti« banda, skorajšnji razpad leta 2001, odhod basista Samija, itd.) je vključenih veliko zabavnih in zanimivih »off the record« posnetkov iz studia in turnej, ki predstavljajo band v čisto drugačni luči, kot smo jih vajeni na odru.
Ostal material ne dosega vrednosti dokumentarca, a vseeno naredi DVD še zanimivejši. Od posnetkov v živo so posnetki nastopa na Summer Breeze festivalu neprimerno boljši od koncerta na Norveškem. Malo čudi podoben izbor pesmi iz obeh nastopov, tukaj bi lahko bili izvirnejši in izbrali čisto različne skladbe. DVD dopolnjujeta še videospota za Over The Hills And Far Away ter End Of All Hope, krajši intervju za MTV Brazil ter fotogalerija.
Za Nightwish fane DVD predstavlja nujen nakup. Dokumentarec res ponuja vse, kar ste si kdaj želeli vedeti o njih (razen Tarjinega zasebnega življenja).

Añadido por Lonnie a 08.06.06Artículo también disponible en:  | Versión para imprimir

(c)2006 Nightwish Bibliotheca
Nightwish-Bibliotheca.com is a project of Ever Dream Fanclub
Copyrights and trademarks for the photos, articles and other promotional materials are held by their respective owners.